HD: 

Øyelysning:

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

DM:

 Mer info finner du på linken under

Doffen

Doffen er en hannhund født sommeren 2014. En forsiktig gutt som sjeldent finner på tull. Han var en fantastisk førstegangshund. Å han har lært oss mye. Vår veterinær anbefalte oss å bruke han allerede da han bare var rundt året blandt annet for hans flotte gemytt. Da vi vurderte å starte med avl, gikk jeg gjennom hele familietreet hans, også i Sverige og Finnland, for å finne ut hvordan tidligere generasjoner sin helse har sett ut. HD som er det letteste å finne utav uavhengi av språk. Der viste det seg at jeg måtte helt opp forbi oldeforeldre før jeg fant en C hofte. Noe som er veldig positivt. Var litt vanskelig å vite sikkert hvor mange generasjoner som ennå var i livet, og i så tilfelle alder på dem. Noe som er litt trist. Men vet at Doffens foreldre fikk sitt siste kull sammen da mor var over 9 år gammel, så hun var ennå ung å sprek. Heller ikke så lenge siden at bestemoren hans var innom facebook og hilste til sine barnebarn. Så hun holdt seg også godt lenge. Så slik jeg klarte å se, så bærer han gode gener. Vi har jo også tatt diverse helse tester og k-testen på han, hvor det kommer frem at det er mye bra å avle på. Han elsker mennesker, og hilser svært gjerne. Her har han glemt litt hvordan man hilser etter at de ble 3 hunder som sloss om oppmerksomheten. Så hender han også hopper litt når han skal hilse.  Og jeg har aldri måttet si nei til noen for at de har ønsket å hilse på han. Så han er veldig tålmodig med barn.  Vi hadde han mye løs de første årene men måtte ta han i bånd om vi møtte andre dyr fordi han ville hilse på alle. Han har derfor fått vise at han har endel gjeter instinkter inntakt. Han har gjetet storfugl, sau og hest uten at noen parter kom til skade. Han har også bevist at han ikke gjeter når sauene er på jordet der de skal stå. Han er ikke så tøff men gjør det han kan for å beskytte flokken og seg selv.  Havner han i trøbbel så er det stort sett den andre hunden som byr opp til krangel. Han er ennå leken av seg, og er den som leker mest med valpene når de kommer på besøk etter at de har flyttet ut. 

HD: B

Øyelyst: ja 16.06.2018 intet påvist

pra-PRCD:  Fri

pompes: Fri

DM: Fri

Vil du se hans stamtavle, finner du den her.

Doffen er far til 2 av våre kull:

Snøvinterens

Royal

Håper på å få brukt han på 2 tisper til

Flokkenfager Mirage

Flokkenfager Mirage går under navnet mira hjemme. Vi bruker også liten m når vi skriver navnet hennes, da hun har ei datter med samme navn. Ei jente med masse energi. Leken som bare det, leker gjerne alene om ingen andre vil leke sammen med henne. Morsomste hun vet er å springe etter laserpennen! Hun elsker å bade i vann og sjø, hvor vi må sette grenser for når vannet er for kaldt til vannsport. Hun er ikke så glad i bil kjøring. Å blir mye heller hjemme enn å kjøre noe sted. Hun er glad i å være ute, men ikke like mye som Doffen. Hun kommer gjerne inn ganske fort så lenge vi ikke er ute sammen med henne. Hun har stor tålmodighet og tar gjerne rollen som barnepasser både for barn og valper. 

HD:A

Øyelyst: ja 16.06.2018 intet påvist

Prcd-PRA: fri

Pompes: fri

DM: Bærer

Sjekk ut linken

Flokkenfager Mirage er mor til 3 av kennelens kull:

Snøvinterens

Vålydens

Royal

Kennelen satser på et eller to kull til på henne

Snøvinterens Hermine av lappsangen

Snøvinterens Hermine er første datteren til mira. Hun kom til verden 13. mars 2020 midt i nedstengingen av Norge. Hun var nummer 2 i kullet på 5 valper. Hun er nydelig brun med mye hvite tegninger.  Hun holder til i Narvik. 

HD:

Øyelysning:

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

Sjekk ut linken

Snøvinterens  Mira av lappsangen

Snøvinterens Mira er fra kennelens første kull, og valp nummer 3 i flokken. Energisk jente som utforsket mye og gjerne sammen med søsteren Wilma. Hun er en flott familiehund som både liker å gå på fjellet men også å ligge å kose i sofaen. Familien hennes er veldig fornøyd med henne og mener hun ikke kunne blitt mer perfekt enn hun er. hun blir den første fra vår egen kennel som skal ha valper.  Vi håper å tror hun vil gi veldig fine og friske valper. Og har et ønske om å sette 2 kull på henne med to ulike karer som kan være med på å føre rasen videre. 

HD: A

Øyelysning: 24.06.2022 Intet påvist *

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

DM: Bærer

*Semitransparent plakk på fremre linsekapsel uten betydning

Sjekk ut linken for mer

Snøvinteren Mira venter sitt første kull for kennelen

Snøvinterens Wilma av lappsangen

Snøvinterens Wilma er siste i kullet til snøvinteren. Hun fikk dessverre en skrivefeil i navnet sitt da hun ble registrert, men hun er en del av snøvinterkullet hun også. Hun er ei lita dame som har fått kroppen etter faren og derfor en liten variant av finsk lapphund. Men så er det jo mange som faktisk synes dette er en fin størrelse. Så vi klager ikke på at hun fikk hans størrelse. Men satser på å finne en make som er litt større enn henne. Vi har ennå ikke satt av tidspunkt for å sette valper, da det er litt opp til hennes matmor når hun ønsker at Wilma skal få valper. Men vi har stor tro på Wilma som mamma, da hun har fått vist seg sammen med sine yngre søsken i Royal kullet. Alt i alt er Wilma ei koselig jente å ha på besøk her.

HD: B

Øyelysning:

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

Sjekk linken for mer info

Vårlyden Arya av lappsangen

HD:

Øyelysning: 18.06.2022 Intet påvist 

Pompes: fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

Sjekk ut linken for mer info

Vårlyden Tira av lappsangen

Vårlyden Tira er siste valp i vårlyden kullet. Hun bor i Tromsø sammen med sin familie. Der har hun gått på flere kurs og blitt ei skikkelig lydig jente som er så flink å sitte at vi fikk problemer med å få henne til å stå på utstillinga. Men hun er så lydig å flink at selv om hun bare var året så var det vanskelig å huske på at hun faktisk bare var en unghund. Hun er veldig rolig og virker som en verdensvant hund. Sammen med oss er det ikke mye lyd i henne. Og vi liker å ha henne her hos oss.  Vi hadde henne med på utstilling og den helga hadde vi flere hunder sammen med oss i campingvogna, og dette gikk veldig fint. Så vi gleder oss til å se mer av henne.

HD: B

Øyelysning:

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: fri gjennom avl


DM: Bærer

Sjekk ut link for mer info:

Saga

Saga er ei jente som vi fikk for å låne ut Doffen til ei tispe i nærområdet. Saga var eneste tispe i sitt kull på 5 valper. Men Doffen og Bella fikk et kull sammen før dette kullet også hvor det var 4 tisper og en hann. Dessverre så har 2 av hennes brødre gått bort, et fra hvert kull innen de ble 1 år gamle. Dette vet vi dessverre ikke årsaken til. Men vi ser ikke mørkt på det. Saga er ei herlig jente som vi forelsket oss helt i da hun kom hjem til oss. En så rolig å verdensvant valp tror jeg man må leite lenge etter. Hun var så rolig å flott at det var nesten sånn at vi ikke klarte å gi henne fra oss til hennes familie. Heldigvis så ble de like glad i henne som det vi ble og hun har nå et fint liv på Andenes. Vi blir å gjøre det vi kan for  å finne ut hva som kan ha årsaket at brødrene døde og om hennes valper kan arve dette av henne. For om hennes valper blir like flotte som henne, så blir det verd det!

HD:

Øyelysning:

Pompes:

Prcd-PRA: fri gjennom avl

Sjekk linken for mer info:

Royal Kaisa av lappsangen

Del denne siden

Royal Millie av lappsangen

HD: 

Øyelysning:

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

DM:

Mer informasjon på linken under

Royal  Lyra av lappsangen

HD:

Øyelysning:

Pompes: Fri gjennom avl

Prcd-PRA: Fri gjennom avl

DM:

Sjekk linken for mer info: